top of page

Önskar eller vill du?

Det är nog många med mig som har idéer om hur arbetsplatsen kan förbättras på olika sätt. Förslag på aktiviteter läggs fram, diskuteras och antas. De flesta är entusiastiska inför detta nya som ska göra gemenskapen bättre, mötena mer effektiva eller förenkla någon arbetsuppgift. Sen händer inte så mycket mer, några dagar eller veckor går och idén har lagts på is eller till och med glömts bort. Vad hände?

Att verkligen vilja förändra eller att önska att det var annorlunda är två olika saker. En samvetsfråga. Börja analysera dig själv - hur mycket av din egen energi, engagemang och tid är du beredd att faktiskt lägga ner? Målet kanske är lockande men kommer du orka hålla ut hela vägen? Om ditt eget svar är tveksamt är chansen stor att det är fler som känner så. Ni önskar.

För att förändringen skall vara genomförbar måste det vara en klar majoritet som verkligen vill. Hur väl har frågan förberetts? Är den tillräckligt förankrad både hos ledning och medarbetare? Finns det ett tydligt mål och en väl planerad väg dit?

Kommunikation är en av faktorerna för att förändringsarbete faktiskt ska leda till färändring. Kommunikation under förarbetet, under tiden som förändringsarbetet pågår och även efter det anses vara slutfört.

Kommentera
Kategorier
Inga taggar än.

Ditt meddelande har skickats!

bottom of page