top of page

Kommunikatören som coach

Saxat från Sveriges kommunikatörers webbsida:

Få mer gjort genom att göra mindre

– Som kommunikatör är det lätt att hamna i produktionsträsket där man blir den som gör allt. Ibland för att det går snabbast, ibland för att det förväntas. Detta kan leda till frustration, särskilt om man samtidigt upplever att verksamheten inte förstår värdet av kommunikation.

För att komma ur den situationen, kan coachningens verktyg användas för att involvera och inspirera andra till att själva börja göra saker.

– Man skulle kunna säga att ett coachande förhållningssätt medför att mer bli gjort genom att man själv gör mindre, säger Ann Jönsson Lindström.

Hon är dock noga med att poängtera att det inte handlar om att alla kommunikatörer ska bli coacher, utan snarare att kunna växla mellan rollerna som stödjande och coachande kommunikatör, expert och producent av kommunikation.

– Alla rollerna är viktiga, men så tillvida du inte vill vara den som fixar allt åt alla, är det viktigt att du vet hur du får fler att vilja börja göra saker på egen hand. I detta arbete har ett coachande förhållningssätt stor potential.

(Läs hela artikeln här)

Kommentera
Kategorier
Inga taggar än.

Ditt meddelande har skickats!

bottom of page